ACTIVITATS DE L’ASSOCIACIÓ DE BIPOLARS DE CATALUNYA

Les activitats que duem a terme en quant a la difusió són:

  • Conferències sobre el Trastorn Bipolar impartides per professionals destacats en el tema i algunes de mixtes amb afectats, d’entrada lliure i gratuïta al públic. Aquests events són d’especial interès ja ens ajuden no només a difondre la malaltia, sinó també a comprendre-la millor. Ens permeten aclarir molts dubtes, tant a afectats com no, gràcies a les preguntes directes de la secció final. En tenim més de 60, obertes a servei de prèstec i a la visualització a través d’ Internet pels socis. Han acudit, en alguns casos en més d’una ocasió, experts del nivell de: Dr. Vieta; Dr. Colom; Dr. Benabarre; Dr. Goikolea; Dr. Corbella; Dr. Romero; Dr. Panicali; Dr. Romeu; Dra. Reinares; Dra. Martinez-Arán; Dr. Navarro; Dr. Obiols; Dr. Palau; Dr. Marquès; Dr. Contreras; Dr. Aranco; Dr. Oliver; Dr. Pérez Solà; Dra. Pérez Blanco; Dr. Toro; Dra. Morer; Dra. Mur; Dr. Álvarez; Dra. M. García; Dr. Blanch; Dr. Garrido; Dra. Franco; Dr. Amann; Dr. Castro; Dr. Murru; Dra. Grande; Dra. Nivoli; Dr. Castro Piero i Dr. Ros Montalbán. Actualment estem preparant-ne de noves.
  • Vam editar un butlletí amb què es va inaugurar la primera època de l’Associació anomenat Pèndol. Estem desitjosos de tornar-lo a editar així que tinguem un equip consolidat de redacció.
  • Comptem amb diverses aparicions a articles de diaris estatals i locals, i a programes de ràdio i televisió.
  • Destaquem la publicació dels llibresLa malaltia de les emocions. El trastorn bipolar” (en Català i en Castellà) i “Convivir con el Trastorno Bipolar” escrits pels membres de la Comissió Científica de la Junta de l’Associació Dr. Eduard Vieta i Pascual, Psiquiatre, i Dr. Francesc Colom i VictorianoDra. Anabel Martínez-Arán, Psicòlegs.
  • També hem editat i repartit el tríptic L’ABC. Perquè s’ha fet? Qui som? Què volem?” (en Català, Castellà i Anglès), el carnet de soci, el fulletó “Orientaciones básicas para la convivencia con pacientes bipolares”, i la “Guía para los pacientes y las familias en el tratamiento del Trastorno Bipolar” adaptada de la editada per l’Associació de bipolars americana NDMDA.
  • Estem fent arribar còpies de totes les nostres publicacions a professionals i  relacionats amb la nostra malaltia, alguns dels quals, actualment o en algun moment, ens han brindat suport. La intencionalitat és informativa i d’agraïment.