Els dimarts, el meu tiet i els extraterrestres

El nostre col·laborador en Dídac Micaló ens presenta en forma de sessió de conte interactiu per a nens, “Els dimarts, el meu tiet i els extraterrestres“.

La presentació va tenir lloc el divendres 4 d’octubre a la Sala d’Actes de la Biblioteca Municipal de Llinars del Vallès.

Primer podreu veure el propi Dídac que ens explica el motiu per a realitzar aquest conte, i després podreu veure una reprentació del mateix.

 
 

“Els dimarts, el meu tiet i els extraterrestres”. 

Aquest és un conte pensat per ajudar els adults a explicar, d’una manera delicada i senzilla, què és el Trastorn Bipolar. Dirigit per a un públic de 5-6 anys, aquesta vegada hi apareix un “iaio” a qui has de cridar molt fort perquè t’entengui, un tiet que sembla un extraterrestre i un país on la gent s’alimenta de lletres. Es parla amb els nens i nenes des le emocions, es fan rodolins i ens s’imaginen com seria una illa on els rius són de xocolata desfeta…

Parlem d’una malaltia que afecta el 5% de la població, i des de l’Associació de Bipolars de Catalunya considerem que aquest conte pot ser una bona eina per donar a conèixer, d’una manera tranquil·la i sense estigmes, la nostra malaltia.

A CÀRREC DE:

Dídac Micaló Rebaque.

El conte va guanyar el primer premi del concurs “contes d’emocions; si em coneixes, m’entens” convocat i organitzat per l’Associació de Bipolars de Catalunya dotat amb una subvenció del Departament de Drets Civils de l’Ajuntament de Barcelona.

Publicat per l’Associació de Bipolars de Catalunya amb el suport d’Otsuka Pharmaceutical, SA.

Agraïments en la correcció: Laia Cabal
© del text: Dídac Micaló Rebaque
© de les il·lustracions: Roger Ballabrera
© de les fitxes pedagògiques: Francesc Colom
© d’aquesta edició: Associació de Bipolars de Catalunya.
Maquetació i disseny: Evil Love, S.L.

Written by