Els dimarts, el meu tiet i els extraterrestres

El dimecres 21 de març a les 19h a la Sala d’Actes de “Can Guardiola” (c.Cuba 2), es farà la presentació del llibre “Els dimarts, el meu tiet i els extraterrestres”, amb la participació de l’escriptora Gemma Lienas i del Dr Francesc Colom.

Premi 2010 “Contes d’emocions: si em coneixes, m’entens”.

El conte “Els dimarts, el meu tiet i els extraterrestres” va guanyar el primer premi del concurs “contes d’emocions; si em coneixes, m’entens” convocat i organitzat per l’Associació de Bipolars de Catalunya dotat amb una subvenció del Departament de Drets Civils de l’Ajuntament de Barcelona.

Aquest és un conte pensat per ajudar els adults a explicar, d’una manera delicada i senzilla, què és el trastorn bipolar als infants de 7 a 11 anys.

Parlem d’una malaltia que afecta el 5% de la població, i des de l’Associació de Bipolars de Catalunya considerem que aquest conte pot ser una bona eina per donar a conèixer, d’una manera tranquil·la i sense estigmes, la nostra malaltia.

La manera com el nen protagonista explica les experiències que viu amb el seu tiet afectat pel trastorn i les il·lustracions del conte, plenes de color i de detalls, converteixen la lectura en un viatge emotiu, divertit i ple de màgia.

  • Al final del llibre trobareu, pensades especialment per a aquest conte, unes fitxes pedagògiques per als infants i unes quantes recomanacions per als adults que poden servir de guia per explicar, aprofundir i entendre millor el trastorn bipolar.

Publicat per l’Associació de Bipolars de Catalunya amb el suport d’Otsuka Pharmaceutical, SA.

Agraïments en la correcció: Laia Cabal
© del text: Dídac Micaló Rebaque
© de les il·lustracions: Roger Ballabrera
© de les fitxes pedagògiques: Francesc Colom
© d’aquesta edició: Associació de Bipolars de Catalunya.
Maquetació i disseny: Evil Love, S.L.

Written by