Curs de Pacient Expert

A partir del 12 de novembre i fins el 16 de juny, tots els dimarts de 17:00 a 19:00 es farà un taller de psicoeducació impartit per ISEP. Enguany, tots aquells que superin el 80% d’assistència al taller rebran l’acreditació de “Pacient Expert” per part de l’Associació.

Aquesta acreditació és pròpia de l’Associació i, de moment, només té validesa interna, tot i que treballarem perquè sigui reconeguda externament dins del Programa Pacient Expert Catalunya de la Generalitat.

Què és un taller de psicoeducació?

Es tracta d’una trobada setmanal en la que anem repassant amb l’ajut d’uns professionals de l’àmbit psicològic diversos aspectes relacionats amb el trastorn: els seus fonaments biològics, les alteracions fisiològiques més habituals i com gestionar-les, els procesos cognitius que es poden veure afectats, la gestió de les emocions, la importància dels hàbits de vida saludable (son, alimentació, esport…), així com la cura de les relacions personals.

Per què és necessari acreditar-me com a Pacient Expert?

No és cap necessitat fer aquest curs, però pensem que pot ser beneficiós per a tots el socis conèixer els aspectes més rellevants del trastorn. A més a més, aquest certificat pot ser lliurat al psiquiatra, al psicòleg i a l’assistenta social per mostrar que s’han adquirit unes competències bàsiques en el coneixement i gestió del trastorn. Demostrar la nostra formació als professionals els empeny a fer-nos més partícips en el disseny dels seus tractaments i explicar-nos les coses amb més profunditat.

Per què organitza l’Associació aquesta acreditació?

Des de l’Associació s’ha parlat durant molts anys de la necessitat d’anar cap a un model on els afectats estiguin més empoderats i puguin ajudar-se els uns als altres amb garanties. Finalment aquest curs s’han donat les condicions per poder donar pases en aquesta direcció i aquest Curs de Pacient Expert és la primera iniciativa.

I què ve després del Curs de Pacient Expert?

A més d’empoderar els socis amb aquesta certificació, l’objectiu per l’any vinent és que podem gaudir de la primera promoció de socis capacitats com Agents d’Ajuda Mútua. Aquesta figura, d’àmbit restringit a l’Associació, ens permetrà oferir als nous socis acompanyaments individuals per part d’altres afectats. L’Agent d’Ajuda Mútua és una figura que està implantada i fins i tot professionalitzada en països com el Regne Unit. Tots aquells que estiguin en disposició d’obtenir el títol de Pacient Expert podran fer el curs addicional (entre l’abril i el juny) que capacita com Agent d’Ajuda Mútua.

Crèdit fotografia

Written by