31/05/2023
Entrevista de l'Associació de Bipolars de Catalunya a Dídac Micaló i Roger Ballabreda

Els dimarts, el meu tiet i els extraterrestres

El nostre col·laborador en Dídac Micaló ens presenta en forma de sessió de conte interactiu per a nens, «Els dimarts, el meu tiet i els extraterrestres«.

La presentació va tenir lloc el divendres 4 d’octubre a la Sala d’Actes de la Biblioteca Municipal de Llinars del Vallès.

Primer podreu veure el propi Dídac que ens explica el motiu per a realitzar aquest conte, i després podreu veure una reprentació del mateix.

 
 

«Els dimarts, el meu tiet i els extraterrestres». 

Aquest és un conte pensat per ajudar els adults a explicar, d’una manera delicada i senzilla, què és el Trastorn Bipolar. Dirigit per a un públic de 5-6 anys, aquesta vegada hi apareix un «iaio» a qui has de cridar molt fort perquè t’entengui, un tiet que sembla un extraterrestre i un país on la gent s’alimenta de lletres. Es parla amb els nens i nenes des le emocions, es fan rodolins i ens s’imaginen com seria una illa on els rius són de xocolata desfeta…

Parlem d’una malaltia que afecta el 5% de la població, i des de l’Associació de Bipolars de Catalunya considerem que aquest conte pot ser una bona eina per donar a conèixer, d’una manera tranquil·la i sense estigmes, la nostra malaltia.

A CÀRREC DE:

Dídac Micaló Rebaque.

El conte va guanyar el primer premi del concurs “contes d’emocions; si em coneixes, m’entens” convocat i organitzat per l’Associació de Bipolars de Catalunya dotat amb una subvenció del Departament de Drets Civils de l’Ajuntament de Barcelona.

[notice]Publicat per l’Associació de Bipolars de Catalunya amb el suport d’Otsuka Pharmaceutical, SA.

Agraïments en la correcció: Laia Cabal
© del text: Dídac Micaló Rebaque
© de les il·lustracions: Roger Ballabrera
© de les fitxes pedagògiques: Francesc Colom
© d’aquesta edició: Associació de Bipolars de Catalunya.
Maquetació i disseny: Evil Love, S.L.[/notice]